20 мар. 2012 г., 16:11

Невидим и нечакан 

  Поэзия » Любовная
586 0 5

Невидим и нечакан се промъква мракът -

за самотата някъде протяжно пее...

В мен стъклени реки надежди чакат...

но с Нищото навярно ще се слеят.

 

Невидим и нечакан е страхът прозрачен –

умело се преструва на невинен.

В мен  като паяк се протяга здрачът

със цвят на кехлибар и младо вино.

 

Невидим и нечакан е копнежът топъл –

да срещнем някого, да сме любими...

В мен времето разтваря се с несбъднат вопъл,

със който аз ти шепнех някога: „Люби ме!”

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??