6 окт. 2021 г., 21:46

Невървели обувки 

  Поэзия
226 2 6

Разходи се малко в моите обувки
да усетиш бавно как кръвта ти спира.
Стягат ми, че все на място тъпкат,
и в тях, и в себе си не се побирам.

Разходи се из безкрайните баири,
където вечно гоним се с живота,
а аз се бавя, чакам да ми мине,
защото се приучих да съм втора.

Всяка крачка е трънче в петата.
Липсва опора и стъпвам на криво.
От раните вече изсъхват краката,
но скъсах обувките, нямам и избор.

Недей да ме съдиш! Това ми е пътя.
Кален е, стръмен, със зейнали дупки.
Искам живота си, все е забързан!
Трябва ми чифт невървели обувки.

© Бисерка Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??