11 мар. 2012 г., 14:27  

Незабравка 

  Поэзия
2252 0 0

Беше поляна, не като другите.
Цялата в синьо. Защо ли се чудите?
И Незабравка - красива девойка,
със изящество в нейната стойка.


Цвете нежно и много ранимо
гледа в тревата така срамежливо.
Толкова лесно букета се прави,
няма ни бодли, ни копривени нрави.


Очичките сини – гледат в тревата,
парченца сякаш са от синевата.
Гледат те нежно и доверчиво,
цвете наивно и много красиво.


Много красиво. Почти съвършено.
Ти го откъсна с чувство блажено.
Откъсна едно. После букет си направи
но първото така и не успя да забравиш.

© Ирен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??