Нищо не разбирам
Очите ѝ
две Вселени
две ледени морета
две галактики,
отдалечаващи се от мен.
Студен космически пейзаж.
Мираж сред тъмнината.
Съзирам ли в очите ѝ студенината
или любов намирам?
Не разбирам?
Нищо не разбирам.
Намирам сладка надежда
за космически покой.
Или застой сред ледените
прегръдки на Смъртта.
Неща от най-чиста обич или
заравяне в пръстта.
От объркване
замирам.
Не!
Нищо
не
разбирам…
© Леденпламък Леденпламък Все права защищены