23.09.2019 г., 7:50 ч.

Нищо не разбирам 

  Поезия » Любовна
390 0 2

Нищо не разбирам

 

Очите ѝ
две Вселени
две ледени морета
две галактики,
отдалечаващи се от мен.
Студен космически пейзаж.
Мираж сред тъмнината.
Съзирам ли в очите ѝ студенината
или любов намирам?
Не разбирам?
                           Нищо не разбирам.

 

Намирам сладка надежда
за космически покой.
Или застой сред ледените
прегръдки на Смъртта.
Неща от най-чиста обич или
заравяне в пръстта.
От объркване
                          замирам.
                                             Не!
                                                    Нищо
                                                               не
                                                                    разбирам…

© Леденпламък Леденпламък Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??