Остава си на мода невежа, шут, лаик,
„в угода на народа“ да става политик
и куфари да стяга. Европа го зове –
там най ще му приляга закони да кове.
Тук нищо не остана – от партии безчет
изстърган е казанът, а в кацата със мед
май „л“-то е в излишък. Това не е проблем –
по европейски списък какво ли не ядем!
Облизваме се сладко с окапани бради,
„Големият ни батко“ над нас грижовно бди.
Подхвърля ни трохички – от глад да не умрем,
а ние дружно всички взаимно се ядем.
„Елитната порода“ превива чинно врат
пред чуждата изгода на всеки следващ „брат“.
Това ще продължава и с друг щом се сродим,
а ние дотогава съвсем ще се стопим.
Какво делим – остана ни само глупостта.
За нея ли се бием със пяна на уста?
Не бедността, народе, враждата те мори –
не я ли вкараш в гроба, тя теб ще изгори!
© Валерия Тодорова Все права защищены