6 апр. 2009 г., 07:35

Нито капка 

  Поэзия » Другая
474 0 4

Предварително плака.
(Добре, че не чу
капките как набираха телефоните
на пожарната,
на линейките,
на комшийката,
на Господ Бог...)
А тя слуша безмълвна, 
безстонна.

 

Ти ú казваше
(и словата ти умно звучат)
колко примерен мъж си,
приятел
и децата ти с обич
как те имат за спътник
(а по жицата токовете
пращаяха).

 

"Там ли си?" - проверяваше.
Сякаш удар с чук.
По мембранките на ушите ú
прокънтяваше:
"Аз съм женен, ти знаеше,
мойта съпруга
е идеална.
Не мога да я предавам."

 

Телефонната жица
сякаш впримчи врата ú
и гласните струни
увиснаха.
"Да, добре" - вместо нея
някой друг промълви.
А слушалката
пронизително писна.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??