4 нояб. 2020 г., 01:54

Ноември 

  Поэзия » Пейзажная
317 0 0

Земята се посипа с кестени

и жълти есенни листа.

Слънцето наднича през оголените клони,

разсипва нежна топлина.

Октомври скоро си замина,

ноември е дошъл при нас.

Далече е вилнеещата зима.

Събирам още топлина.

Последни слънчеви лъчи,

и кестенче си сложих в джоба.

Когато дойдат зимни дни,

със тях душата да си сгрея.

Небето сякаш онемя,

това е само грак на врана.

И вече дълга е нощта, ....

Но тебе все те няма, няма.

 

© Румяна Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??