Ноктюрно
Целувки разтапят
ледени дюни.
Копринено капят
в зимно безлуние...
Ръката ти скрито
за мене рисува.
Небето притихва,
по тебе тъгува.
Забравена шума
вятърът впряга.
Стъпки на буря
в тъмното лягат.
Шепнат снежинки
парцалени думи.
Затрупани сенки
пътя си губят.
Намирам следата
в безсънния спомен.
Отключвам вратата,
но тебе, не мога...
© Теди Савчева Все права защищены