21 авг. 2018 г., 08:04

Нощ 

  Поэзия
558 0 0

Детето

на огъня бяга

в небето.

Детето си ляга.

Зашепва небето.

 

Суха,

тръстиково-блатна

и глуха

песен в нощ златна

щурците дочуха.

 

И в тъмни

хралупи нощта

ще осъмне

със дремещ в плътта

забит слънчев лъч.

© Милена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??