27 февр. 2008 г., 20:28

Нощ под звездите 

  Поэзия » Философская
675 0 3
Нощ под звездите,

светлина неземна,

а всъщност има ли и земна светлина...?

И как оттук звездата е тъй дребна,

по-скоро древна,

голяма – по, от цялата Земя.



Нощ под звездите

и луната тук е по-голяма

от всичките безкрайни там звезди,

обсипани те всички по савана,

напомнящ ни за миналите дни.



Нощ под звездите,

звездите – тъй велики,

години хиляди им трябват за това...

... за да пристигнат светлините им безлики,

по-малки и от нашите лица.



Нощ под звездите

и просветна мракът

пак от лъчите хладни на звезда.

И светлина от нея още всеки чака,

макар угаснала отдавна да е тя!...



Нощ под звездите,

наистина е щастието – падаща звезда,

но не, да не е метеорът хладен,

да бъде истинска – угасваща в нощта...

© Борислав Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??