Напразно връхлитат вълнѝте
пак в ярост безумна брега.
Разбиват се с грохот в скалите,
разсипват се в цвят – дъга.
Звездите умират красиво
в сърцето на всяка вълна.
Проблясват – последен път живи,
угасват сред хлад – стена.
И стават безупречно тъмни
морето, скалите, умът.
Така е, преди да се съмне,
пред избор неясен – път.
Напразно съмнения бързат
да сринат в душата целта
и още със стъпките първи
връхлитат беди – тълпа.
Нощта е най-тъмна пред изгрев.
В скала непристъпна разбит,
умира гневът ми красиво
в лъчите над остров Крит.
26.07.2016
© Мария Димитрова Все права защищены