В тъмен дом се вмъкна
тихичко мишленце,
почна да тършува
с влажното носленце.
Пъхна в торбичка сиренце, суджук,
за салата мушна стръкче пресен лук.
Но не щеш ли Норис, старият котак,
с лапите го спипа
и затисна с крак.
- Цъ-р-р- мишлето писна -
искам моя адвокат!
Котаракът се стъписа,
ах, че мишче тарикат.
Поглед лош му хвърли,
дръпна му ухото,
после се размисли.
- Мяу, мяу-у-у-
гладно е горкото!
Взе, че му подаде
хляб и кашкавал,
нощният крадец си тръгна
ни жив, ни умрял.
На раздяла Норис тъй му рече:
- Не кради, ще си изпатиш вече!
© Иван Иванов Все права защищены