5.03.2014 г., 23:04 ч.

Нощен крадец 

  Поезия » За деца
668 0 21

В тъмен дом се вмъкна

тихичко мишленце,

почна да тършува

с влажното носленце.

Пъхна в торбичка сиренце, суджук,

за салата мушна стръкче пресен лук.

Но не щеш ли Норис, старият котак, 

с лапите го спипа

и затисна с крак.

- Цъ-р-р- мишлето писна -

искам моя адвокат!

Котаракът се стъписа,

ах, че мишче тарикат.

Поглед лош му хвърли,

дръпна му ухото,

после се размисли.

- Мяу, мяу-у-у-

гладно е горкото!

Взе, че му подаде

хляб и кашкавал,

нощният крадец си тръгна

ни жив, ни умрял.


На раздяла Норис тъй му рече:

- Не кради, ще си изпатиш вече!

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??