7 окт. 2017 г., 00:13

Нощен разговор с човека 

  Поэзия » Пейзажная, Философская
1069 4 12

Романтично е, същинска самодива – 

нощта се спуска с одеяло от звезди.

Погледни града, навън е тъй красиво –

светът покрит е с плащ от светлини.

Събуди се! Изкачи се някъде високо!

Забрави за времето, ръцете протегни!

Да живееш днес не е толкова жестоко.

Земята не поливай с горчивите сълзи! 

Сковал е студ, бушува страшна буря,

но не навън. Дълбоко в твоята душа.

Допусни до нея светла звездна струя

да я изпълни с вяра, радост, светлина!

Нощта е нежна тънкокрила пеперуда.

Пърхай като нея, разтвори и ти крила!

Забрави за злото – то не съществува!

Запомни, че ти си бъдещето на света!

 

© Християна Манева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??