28 дек. 2007 г., 11:09

Нощно тайнство 

  Поэзия » Любовная
1163 0 46

 

 

                                             

                 Бавно

                 спуска се нощта

                 и търкулва здрачa,

                 там,

                 във края на деня...

                 бели мисли

                 пеперудени

                 заспиват кротко

                 в слънчогледите

                 и сънуват спомени

                 за нежни мигове

                 отронени,

                 скрити в тъмнината

                 на поточето

                 във ромона...

                 греховни

                 тихи стъпки

                 се спотайват

                 във предчувствие

                 за нежни

                 нощни тръпки...

                 а полъхът

                 играе на любов

                 с мислите копнежни

                 и пак

                 ражда се живот...

                 отново

                 в капчици роса

                 се къпят

                 слънчогледите...

                 във светлината на деня

                 излитат

                 мислите ми нощни,

                 пречистени в съня,

                 като

                 нежни бели пеперуди...

 

                                              

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??