6 июн. 2010 г., 19:27

Нощта бавно се търкулва 

  Поэзия » Философская
464 0 3

 

 

                      Нощта бавно се търкулва

                      Празни бокали клатят диканята

                      Ниски ветрове бълнува

                      Повелителят на времето

                      Заспал в корубите на чинарите

 

                      Ей, среднощен буревестнико,

                      Който търкулваш слепите семена

                      От корена до плодовете

                      Накъде ще отведеш

                      Белия кон от сърцето

                      В коя късна доба ще съградиш

                      Подслон от моите стихове

 

                      Свежи цветя пълнят дисагите

                      Скалите ронят тъмни въздишки

                      В небесен дол проблясва

                      Скритият взор на слънцето

                      По изгорялата земя

                      Нощта бавно се търкулва

 

 

© Янко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??