28 февр. 2005 г., 12:33

Нощта, ледено притихнала 

  Поэзия
1154 0 0

Нощта притихнала
във ледения си сумрак;
луната нежно е затихнала -
стои на звезден праг.

Клоните надвесени над мен
здраво стискат перлите от самота;
реката тихо ромоли пред мен
отбялсък нежен - преплетен с любовта.

Ветрове притихнали
се канят да извият
ураганите утихнали
се готвян да щурмуват
и ето буйни ветрове
цветята ще превият.
Родените във снегове
пролетта да търсят.
В планината вълк изви,
гласът му се понесе
над дивните реки
и скръб разнесе
заедно със радост -
обещание за младост;
и нежна сладост.
Прелестните планини
сляти с вечността
богати долини
незнаещи смъртта
те родени са да знаят
да знаят и да дават.

Нощта, безропотно притихнала
във топлина небесна,
луната нежно гали
струните на моята душа.

© Димитър Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??