НОЩТА НА ВЛЮБЕНИТЕ
Търкаля се, търкаля се луната
по небесни теменужени ливади
и сипят се звезди, звезди в тревата
по стъпките на двама млади.
Препуска ли, препуска над земята
с невидимия кон вълшебен
Амур - с колчан стрели, с коси от злато.
И всеки негов изстрел е побéден!
И ромолят, и ромолят в тъмата
слова, изричани от влюбени поети.
А прелестна е, прелестна е тишината,
отронена от устни слети!
© Мария Костова Все права защищены