18 jun 2008, 16:20

Нощта на влюбените 

  Poesía » De amor
815 0 13

НОЩТА НА ВЛЮБЕНИТЕ

 

Търкаля се, търкаля се луната

по небесни теменужени ливади

и сипят се звезди, звезди в тревата

по стъпките на двама млади.

 

Препуска ли, препуска над земята

с невидимия кон вълшебен

Амур - с колчан стрели, с коси от злато.

И всеки негов изстрел е побéден!

 

И ромолят, и ромолят в тъмата

слова, изричани от влюбени поети.

А прелестна е, прелестна е тишината,

отронена от устни слети!

© Мария Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??