20 авг. 2010 г., 20:05

Нощта след операта 

  Поэзия » Другая
404 0 2

Тази нощ
ледени ветрове, побеснели,
ме търсеха по софийските улици.
Със свирепа тъга вледеняваха
приживе
озъбилите се дупки с боклуци.
Светофарите, ужасени,
запримигваха на червено.
Минувачите заподтичваха след такситата.
И в лумбаго сковаха се
изкривени улуците.
Студ.
И мрак.
Не над София, над Вселената.

Ти вървеше плътно до мене
и трошеше,
трошеше
леда от капчуците.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??