19 мая 2010 г., 12:26

Носталгия 

  Поэзия
468 0 3

НОСТАЛГИЯ

 

Пробита и приведена, стои сама.

Преди – огнище на три поколения.

Къщата на дядо ми забравена сега

умира бавно. Дали е непотребна?

 

Изправена до нея бащината къща,

отворила широко  портите – очи,

търпелива чака моето завръщане

и заедно с мама бавно се топи...

 

А над тях планината, на вятъра дом,

нехае пред Божия съд, непокорна и вечна,

пронизва с върха си небесния синкав покой

и се зъби, когато светкавица блесне насреща ù.

 

А вятърът – моят приятел от детството –

ще ми помогне ли в користопълните делници?

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??