Ще си спомня пак за теб отдалече,
в свят, където няма звезди.
И колко мило само ме нарече,
а аз събирах целия си живот в твоите очи.
И сиромаси бяхме с тебе,
живяхме жадни за капка Любов.
И умираше надеждата ни без време,
но жадуваше още душевния ни зов.
Колко усмихнати бяха дните,
ослепявахме от тези красоти.
Сега слепи се търсим с тебе,
да се срещнем пак очи в очи.
Но съдбата ела виж... немилостива,
руши с гръм и буен ветрец.
Свят един, в душа нещастна,
сърце увито в кървав венец.
И пак изпращам целувки в небето,
и се моля да чуеш моето мълчание.
От спомени натъжало лицето,
без теб дори в рая търся спасение.
Ще жадувам за теб любов
със извори далечни
в свят кратък и спомени вечни…
Милан Милев
02.12.2010
© Милан Милев Все права защищены