29 февр. 2024 г., 15:25

Новият свят 

  Поэзия
90 1 3

Неусетно невидимо някак,

влиза някой в заспалия дом.

Непонятно променя нещата,

действа ловко почти мълчешком.

Уж разчиства, но явно разхвърля,

смело подменя интериора в дома.

Нови ценности бързо нахвърля,

старите ги затрупва с праха.

 

Неусетно невидимо някак,

влиза някой в безмълвния дом.

Променил е полека нещата,

с находчивост, почти мълчешком.

Често гордостта го надхвърля,

сипе думи, а е умиращ от глад.

Лесно раним е и бързо се сърди

произведение на новия свят.

 

Неусетно невидимо някак,

влиза някой в толерантния дом.

И различно изглеждат нещата

променени почти мълчешком.

Заразени с гордост надменна,

моделирани лесно раними.

Новият свят има вид на безценен,

но пролетта там се превръща във зима.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • За съжаление това е съвременната трагична реалност. Благодаря ви за коментарите, Йосиф Асенов и Милена Френкева.
  • Казваш това, което виждат сърдечните ти очи!
  • Какъв ужасен свят е този, който описваш, Мария.
Предложения
: ??:??