31 дек. 2010 г., 11:50

Новогодишно пожелание 

  Поэзия » Другая
691 0 1

Тази нощ, в минутата последна
на старата, отминала  година,
аз теб, Животе, ще погледна,
с благодарност, че те имам...

И нищо, че си многолик,
образа ти свят ще видя само,
с онзи ореол на радостния  миг,
докосвал всякое човешко рамо,

невинните усмивки на децата,
пулсиращия  свят  във нас,
белоснежно-звездната  украса,
постелята на всеки житен клас...

Една сълза  горчиво-сладка
по лицето ми ще се търкули,
и в последната минута кратка,
всеки тъжен спомен  ще  забули...

Очите ми ще блеснат празнично, игриво!
Ще ти пожелая да сбъднеш човешките мечти
през Новата година и като шампанското пенливо -
да  лееш мир и щастие, Животе, в бъдните ни дни!

D. Patton 31.12.2010

© Дейзи Патън Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??