Тази нощ, в минутата последна
на старата, отминала година,
аз теб, Животе, ще погледна,
с благодарност, че те имам...
И нищо, че си многолик,
образа ти свят ще видя само,
с онзи ореол на радостния миг,
докосвал всякое човешко рамо,
невинните усмивки на децата,
пулсиращия свят във нас,
белоснежно-звездната украса,
постелята на всеки житен клас...
Една сълза горчиво-сладка
по лицето ми ще се търкули,
и в последната минута кратка,
всеки тъжен спомен ще забули...
Очите ми ще блеснат празнично, игриво!
Ще ти пожелая да сбъднеш човешките мечти
през Новата година и като шампанското пенливо -
да лееш мир и щастие, Животе, в бъдните ни дни!
D. Patton 31.12.2010
© Дейзи Патън All rights reserved.
Много щастие през Новата година!!!!!!!!!!!