14 дек. 2007 г., 11:28

Новороденост 

  Поэзия
801 0 21

Спиралата на мрака като свредел

забива се в дъната на очите.

А мислите ми блъскат се във тебе,

в стремежа ти да бъдеш вечно ничий.

Замерях те със думи, за да мога

за миг поне да счупя самотата.

Но въздухът във твоя свят подводен

не стигаше да диша нежността.

И може би потъвах, задушена

в миража си, че търсиш ме от нужда,

а истината в себе си усещах -

с безкрая на океана съм ти чужда.

В спиралата на мрака като свредел

се врязвам и с метална убеденост

дълбая до искри света и тебе...

И с болка вдишвам къс новороденост.

© Инна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??