В студени дни
като тези,
някои имат
н я к о г о .
Някого, с когото
да споделят студенината си,
за да се стоплят.
Други пък,
топлят душата си
с вино, с което
уж забравят тъгата си.
Непознати,
докосват се
под завивките,
надявайки се да избягат
за малко от
липсите.
Хората – различни,
но нуждите им – еднакви.
Всяка
опира до
един единствен
н я к о й .
В тази студена нощ,
моля те ,
сърцето ми сгрей
с едничкото си "здравей"!
© Михаела Все права защищены