13 янв. 2013 г., 13:46  

Няма да се дам 

  Поэзия » Философская
1111 1 6

Не, няма, няма, няма да се дам

пред теб живот - да бъда на колене...

Ти даде и отне ми много, знам...

И с друг не мога и не ще те сменям!...

 

Защото ти, живот, си само мой!

Тъй, както всеки свой живот си има!

А бил един животът! Каза... кой?

И как от него всеки ще си взима!?!

 

Аз сам дойдох във този чуден свят.

И пак от него сам ще си отида...

Дали съм  беден или пък богат,

дали щастлив съм бил или обиден,

 

дали обичал съм или съм мразил

дали за мен, живот, си бил измама...

Или от тебе нещо съм запазил,

без смисъл ще е - ако мен ме няма...!

 

Затуй, животе мой, ще ме търпиш!

От теб ще вземам! И така - до края!

Със друг не можеш ти да ме смениш.

Това го знаеш!

А и аз го зная!

 

12.01.2013

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??