31 мар. 2008 г., 09:17

Няма да те моля... 

  Поэзия
1330 0 22

Няма да те моля. Аз съм силната.

Помогни ми, Господи! По дяволите...

А разправяше, че ме обичаш,

докато си просеше разпятие.

Няма да те моля. Мога някак

да живея дълго - като мъртвите.

Да събарям коледните празници,

и да вдигам църкви до четвъртък.

Няма да те моля. Обещавам!

Помогни ми - само - да се влюбя

в някой луд за вярване измамник.

 

И ще ме спечелиш като губеща.

 

2007

© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??