Няма да те моля. Аз съм силната.
Помогни ми, Господи! По дяволите...
А разправяше, че ме обичаш,
докато си просеше разпятие.
Няма да те моля. Мога някак
да живея дълго - като мъртвите.
Да събарям коледните празници,
и да вдигам църкви до четвъртък.
Няма да те моля. Обещавам!
Помогни ми - само - да се влюбя
в някой луд за вярване измамник.
И ще ме спечелиш като губеща.
2007
© Павлина ЙОСЕВА All rights reserved.