10 сент. 2019 г., 16:18

Няма да Ви дам крилата си! 

  Поэзия » Любовная, Философская
547 4 2

Съдбата - тази мижитурка, 

защо така ме лъже още? 

Живота ми е присмехулник. 

Почивка няма. Денонощно. 

Но няма вече да се спирам. 

И някоя любов да моля, 

да ме обича силно, до без стихове, 

и без да искам, да е само моя... 

Не, няма да ви дам крилата си! 

Сакатите душѝ са без протези. 

Щом страдате от недостатъчност, 

към мене по-добре, амнезия! 

Съдбата - тази мижитурка, 

не знам защо се подиграва!?... 

На мен, роденият да чувствам, 

все щастия, неизживявани... 

Но нищо! Сигурно съм в грешка. 

Простете ми, любови мои! 

Поетът казва по човешки - 

Животе, целият съм Твой!... 

 

Стихопат.

 

 

 

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??