22 авг. 2021 г., 01:38

Няма пък 

  Поэзия
210 0 2

 

Лято е. Почти на края.
Искам още да играя.
Казват ми: Я спри се в къщи!
Мама сърди се и мръщи.
Иска и се като нея
да работя и живея.
Аз обаче имам план,
начертан на мойта длан.
Нямах хубав химикал
и го начертах със кал.
Като кръг го завъртях.
От където почнах - спрях.
Просто планче на ръка,
ама всъщност е съдба.
Цял живот ще съм дете.
Който иска - да расте!
Мама каза, че не става...
Знам, че тя се заблуждава.
Детството е красота.
Не, не искам да раста!!! 

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Конец зимы!!! Начало весны!!! и потом - БАЦ - лето кончилось...
    Наши Музы зациклились ))
  • Ти ще растеш, защото такава е същността на живите същества, но
    се опитай, да съхраниш детското в себе си, така ще си останеш дете! Хареса ми!
Предложения
: ??:??