9 дек. 2011 г., 19:03  

Няма страшно 

  Поэзия
594 0 5

Зима няма да има,

нито сняг и фъртуни,

ала пак ще вали -

ти прогнозата чу ли?

Ще се сгърчи небето

в конвулсивна стихия.

Ще изригне гласът му

като черна магия.

Ще вали... Ще гърми...

    Няма страшно!

Щом се сгуша във тебе,

щом завиеш ме с тяло,

цял свят непотребен

е за мене изцяло...

     Няма страшно!

Щом ми шепнеш в косите,

щом ме пазиш от зло,

щом с любов ме заситиш...

Щом в това колело

от кахъри за хляба

се изпиваме с теб

с неугасваща жажда...

И да си надалеч -

мойта обич ще ражда!

И дори да е тъмно

и черно, и прашно...

И даже светът 

да е място ужасно,

щом съм с теб, щом си с мен,

няма страшно!

     Няма страшно!

 

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??