Къде отиваш, щом скришно
оглеждаш се за място?
Ах, наивно, глупаво дете!
Кога ще те науча
да не бягаш –
себе си да преоткриваш?
Убежище – в себе си да търсиш?
Погледни се сàмо –
зависим от кожа до кости,
опиянен от чуждо признание,
впечатлен от друго внимание...
Искаш да се довършиш?
Няма вече какво да удавиш.
© Слънчоглед Все права защищены