22.11.2016 г., 23:11 ч.

Няма ти е душата 

  Поезия » Свободен стих
688 1 7

Къде отиваш, щом скришно

оглеждаш се за място?

Ах, наивно, глупаво дете!

Кога ще те науча 

да не бягаш –

себе си да преоткриваш? 

Убежище – в себе си да търсиш?

Погледни се сàмо –

зависим от кожа до кости,

опиянен от чуждо признание,

впечатлен от друго внимание...

Искаш да се довършиш?

Няма вече какво да удавиш.

 

 

 

 

 

© Слънчоглед Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??