22 дек. 2009 г., 08:54

Няма връщане назад 

  Поэзия
983 0 1

Няма връщане назад -
казва момчето и целува портрета на майка си.
Една песен е изпята.
Едно море прелива на границата между нищото и теб.
Едно небе се въздига, за да запълни каютите на зрението.
Похабен,
Космосът лепне по сиви сватбени снимки.
Биологията днес е стар каубойски филм,
напива се и стреля в барове.
Играе мръсен покер. Пуши наргиле.
Алхимиците-сервитьори,
бедни провинциални момчета в опушени крайбрежни
кръчми.
Меридианите не съвпадат.
Всеки иска да попълни бланката на собственото си
сътворение.
Кой вярва,
че още един свят се спуска, докато художникът топи четката си
в жълто?!
Отдавна следя за мига, в който казвам:
- Какво ново, мила?
и с отмерени
спокойни движения
галя змията на пода.

© ИВАЙЛО Добрев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • " море прелива на границата между нищото и теб. "
    Много е красиво, когато между човека когото обичаме и останалото определяме границата .. че всичко друго е нищо
    Малко тъжно, но и красиво та нали винаги истинската любов боли ?
    пожелавам ти морето да прелее в целувка на коралов изгрев и дантелени вълни ....
Предложения
: ??:??