27 авг. 2018 г., 18:04

Нюанси на бялото 

  Поэзия
234 2 1

Толкова много нюанси на бялото тази зима!
Радостнобяло - 
по огрените снежни покривки.
Остробяло - по клоните, 
избродирани върху сивото
на небето. 
Калнобяло - 
по преспите на трамвайната спирка
около локвите.
Златнобяло - 
по стените на нашата къща,
топлобяло запушила със комина.
Чистобяло - 
твойто завръщане 
във душата ми, 
бялозимна.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??