Толкова много нюанси на бялото тази зима!
Радостнобяло -
по огрените снежни покривки.
Остробяло - по клоните,
избродирани върху сивото
на небето.
Калнобяло -
по преспите на трамвайната спирка
около локвите.
Златнобяло -
по стените на нашата къща,
топлобяло запушила със комина.
Чистобяло -
твойто завръщане
във душата ми,
бялозимна.
© Павлина Гатева Всички права запазени