Ах, ден щастлив, сърце тупти със жар!
Слънцето в очите ни е нежен дар.
Ах, грейна слънце... щедър, щедър знак,
в пролет красива пребъдваме пак!
Капчуците пеят звучно със мен
и внуче поредно роди се в този ден!
Лъчите след дъжд как се усмихват,
Никола да погалят с Божия ръка!
И дядо Краси, ех... днес призори
четирилистна детелинка за бебо откри.
Бъди ни, рожбичко, от днес с късмет,
на мама и тати... умен, верен, напет!
След болка и трепет, о, миг красив,
и внукът новороден дано е щастлив!
Благодаря ти, Боже, и за този дар,
прекланям се вярно в сърцето с жар!
(на новородено ми внуче Никола
и щастливата ми дъщеря!)
© Елена Калчева Все права защищены