21 июн. 2009 г., 13:42

О, времена, о, нрави! 

  Поэзия
1110 0 18

О, ВРЕМЕНА, О, НРАВИ!

Темида е със вързани очи,
за да не вижда как я изнасилват.
Темида ляга кротко и мълчи – 
та тя е слаба, крехка и безсилна.

А те са ненаситни в свойта страст –
проникват грубо и я обладават.
Това е демонстрация на власт,
която нищо свято не признава.

След акта кротко ще се вдигне тя,
ще пооправи тогата си бяла,
ще пофлиртува после със властта
на тези, под които е лежала.

21 юни, 2009 г.
Русе


© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??