18 янв. 2007 г., 13:09

ОБЕТ 

  Поэзия
1139 0 12

 …Приятел е онзи, на когото можеш да

       кажеш да върви по дяволите и той няма да

       ти се разсърди…

 

                                                 У. ГОЛДМЪН

 

 

 

По ангелите всеки би те пратил,

по дяволите – само аз ще мога.

Защото знам, че истински приятел

не се избира, а е дар от Бога.

 

Когато по течението бурно
в посока грешна ти се понесеш,

ще стана сал, да мога да те върна

с прегръдката на двете си ръце.

 

Повярвай ми,приятелю, аз мога

за името ти, заради честта,

с нозете боси да загасям огън,

дори когато близо е брегът.

 

Където и да си, ще бъда сянка,

до тебе неразделно ще вървя,

и във кръвта си се кълна, че няма

да те предам – за нищо на света!

 

 

 

 

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??