2 апр. 2023 г., 20:21

Обездушаване 

  Поэзия
352 2 1

Дали трагедията времето ще заличи,

звяр освирепял човекът да убие?

А хората блуждаят със затворени очи,

нечуващи врагът как разярено вие.

 

Обърканите ценности обездушават,

навлизаме в опасната пътека.

Щом с приоритет животните се защитават,

не губим ли човешкото в човека?

 

Прахта остава ням свидетел на смъртта,

запаметила ужаса на женските очи.

След като осъмне притъмняла утринта,

от кучета разкъсаното тяло няма да мълчи.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??