13 мая 2008 г., 23:10

Обичам бяло 

  Поэзия » Другая
616 0 3

 

Обичам бяло -

концентрат от  слънцето,

на светлината зрънцето

и почти цветът на тялото.

Във бялото обличам мойте мисли,

обрулените склонове

и мръсни, сиви къщи.

Към всички начумерени лица

изпращам светъл лъч,

но всичко се превръща изведнъж

във бял хартиен лист.

Изчезват шарките на есента

и пролетно зелено се не вижда.

Във хубав летен ден

заслепяващата белота

ума и тялото ми завладява.

Ще върна в моя свят

дъгата пъстроцветна,

без срам и свян

ще върна всичките любови.

Оставям бялото на мислите безгрешни,

а другото са белите окови.

© Людмила Игнатова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??