19 нояб. 2018 г., 01:15

Обичам те, живот... 

  Поэзия » Философская, Белые стихи
1014 0 0

От векове във нашите души

кръстосват саби Дяволът и Бога.

Добрият носи светлина,

а лошият забива ножа...

Кi- Кi- Ко

 

Преоткривах те по струните, Живот!

И с всяка рана се превръщах  в миг,

а голото ми тяло се обливаше с любов 

и все по-силно те жадувах и умирах!

 

Не тъгвах си след всеки звук и стих,

аз търсех свободата си изстрадана.

И слях се с ветровете ти, Живот!

И бях по-слънчева и песенна.

 

А после пак полях света

с една надежда и една Голгота,

една изстрадана, и истинска любов,

една магия след причастие, Вселена.

 

И всеки стон за мене беше зов,

докснал нежната ми струна,

и в оня век след всеки ешафод

оставах медена, камбана жива.

 

Не стихват още славеите в мен,

превърнах се във Магдалина,

Мадона, Беатриче, брод,

и път, и светлина от Бога!

 

Обичам те, Живот...

 

14.11.18г

© Галина Москова Все права защищены

/ Посветено на Краси Кожухарова - /Кi- Кi- Ко/

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??