Искаш да знаеш как те обичам -
като дъхаво хрускаво крайче
на хляба, току-що изпечен.
Защо те обичам ме питаш -
защото се чувствам до тебе
чисто бяла като кокичето.
Кога те обичам се чудиш -
когато до мене се будиш
и с топъл дъх ме целуваш,
когато във теб се огледам и
в очите ти цялата се откривам.
Обичам те простичко, като всичко,
което цъфти и жужи под небето.
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены