24 февр. 2021 г., 17:33

Обикновени неща 

  Поэзия » Философская, Другая
316 6 16

ОБИКНОВЕНИ НЕЩА

 

И малко стига ми – да съм щастлива –

в изострения въздух сутрин рано

да заухае на кафе и кифли,

да ме погали с топли длани мама,

да чакам вест от моето детенеце –

и то все някога да я изпрати,

умората да свличам бързо вечер

и да сънувам чисто и понятно,

когато кажа – Добър ден, съседе,

вратата си пред мен да не затръшва,

и всеки ден по пътя да ме следва

кварталното кутре – за хрисим къшей,

пчелата своя дар да ме дарува –

крилца от мараня и медна капка,

щурците в август дълго да тактуват

в тревите сухи лунната соната,

да имам спътник – весел и безгрижен,

и с него да забравя всички дати,

да може вдън душата му да виждам,

щом Господ Бог за обич ме е пратил.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??