15 янв. 2019 г., 18:44

Обувки за безпътни дни 

  Поэзия » Философская
493 9 13

ОБУВКИ ЗА БЕЗПЪТНИ ДНИ

 

Днес направих равносметка

губила съм, общо взето .
Кърпех вехтата си дреха
с паяжинки от небето.

 

Сух и чер ми бе коматът,

светли двери не сънувах.

Но на лицемер ръката

аз за нищо не целувах.

 

Нощем пя ми до насита

славей звездната поема.
Никога не те попитах:
Ако дам какво ще взема?

 

Искам само с мен да седнеш

да мълчим, да не говорим,

и край огъня последен

да познаем, че сме хора.

 

После тихо да си тръгнеш,

да забравиш тази среща.

Но да носиш като въглен,

моята сълза гореща.

 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??