25 мая 2012 г., 14:14

Обява на страница №13 

  Поэзия » Другая
741 0 11

Търси се обич изчезнала – млада, наивна и дива.

Отличителни белези – хич, ама хич не ù пука,

с камуфлажни кубинки и рокля от думи бодливи,

с вчерашен грим и със седем лъжи във юмрука.

 

В погледа с осем надежди, кървящи от залези,

с девет къдрици – коралови – чакащи ласки,

с десет пътеки неведоми, отпечатани в палеца,

и със семки от тиква във джоба, ако трябва каляска.

 

Преди време единадесет пъти звъня по мобилния,

а дванадесет нагли сигнала кънтяха: свободно.

После тринадесет капки от дъжд – най-проливният,

се забиха в сърцето ù – тихо, дълбоко и подло.

 

Оттогава се скри в чекмеджето със спомени.

И тринадесет нощи без сън и покой, без забрава...

Вчера изчезна, без дори да ми махне за сбогом,

без дори и следа, след която да тръгна, ей тъй, да остави.

 

Ето, пиша тази обява на страница номер тринайсет –

търси се обич наивна и дива, млада, незачената даже.

Ако някой в редовете своята обич за миг припознае,

нека тринадесет пъклени кръга към нея в дъжда ми покаже.

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??