Студена е тревата,
чака слънцето,
което в миг да отрази.
Затоплена в лъчите му
тя вярва в топлината,
сред която
да се прероди.
Очаква цвят
и жизненост
да бликнат
в многобройните стъбла.
Отваря сетивата си
разтваря се -
разголена,
целувка чака,
но дали ще дойде тя?
© Иван Проданов Все права защищены